default_mobilelogo

Despre proiect

Proiectul are menirea  de a sprijini dezvoltarea  sectorului turistic prin promovarea patrimoniului natural-cultural din raioanele Edineț, Rîșcani și Glodeni,  asigurând crearea locurilor de muncă în domeniu.
În perioada 2021-2023 proiectul va integra activitățile turistice cu obiectivele de conservare a naturii, viața socio-economică a zonelor, în special dezvoltarea antreprenoriatului. Acesta va crea noi atitudini și comportamente în rândul turiștilor și al organizatorilor de turism, va consolida potențialul social și economic al zonelor turistice extrem de atractive din Edineț, Rîșcani și Glodeni.
În urma implementării proiectului va fi elaborată o ofertă de ecoturism în zona prutului de Mijloc în baza traseului turistic nou creat "Stâncile Prutului".

 

Stâncile Prutului sunt un lanț de formațiuni calcaroase de tip recif, rispite în porțiunea Prutului de Mijloc. Ele încep în zona graniței de nord a țării (Briceni) și continuă până la Cobani (Glodeni). Câteva din ele sunt declarate monumente ale naturii și sunt protejate prin lege.
Reciful se întinde pe aproximativ 200 km și este unic în Europa. Formațiunile calcaroase care le formează conțin particule de corali, moluște, scoici, alge și animale marine, care au trăit acum 16-20 de mln de ani. Lanțurile de recife calcaroase din nordul Moldovei au aceeași geneză ca și marele lanț coralier din Australia, numai că cel de acolo se află aproape în întregime sub apă, vârfurile lui ieșind din ocean la o înălțime de 2-5 m, pe când recifele fosile care apar în stâncile Prutului ajung sau trec cota de o sută de metri.  Aceste locuri minunate vrem să le descoperim împreună cu dumneavoastră.